Historie

Historie

20 jaar lang heeft MC Motorhead (opgericht in 1979) met veel succes de Motorbeurs Hoogeveen georganiseerd. Dit was een zeer uitgebreide onderdelenbeurs met grote handelaren uit binnen- en buitenland. Deze motorbeurs genoot landelijke bekendheid en stond in de top 3 van motorbeurzen van Nederland. Iedere motorrijder wist het. De eerste zaterdag van februari moeten we naar het mooie Hoogeveen. De middenstand profiteerde hier ook goed van. Er kwamen veel duitsers op de beurs af die ’s middags inkopen gingen doen aan de hoofdstraat. Ook kwamen er Zwitsers, Ieren en Engelsen.

Na de grote brand in 2002 die onze mooie Mauritshal verwoestte was er geen ruimte in Hoogeveen meer om een overdekte motorbeurs te organiseren. MC Motorhead heeft toen besloten om achter hun eigen clubgebouw een bikeshow met motormarkt te organiseren. Dit hebben we 5 jaar met wisselend succes gedaan. Het was in de open lucht en een paar keer heeft het weer niet meegezeten. Ook ziet men door de opkomst van marktplaats en andere veilingssites dat beursbezoek hier door gedaald is. Tijd voor iets anders…

Het idee kwam al snel ter tafel om iets te organiseren waarin motorrijden centraal kwam te staan. De pokerrun zag hierbij het daglicht. Motorrijden voor het goede doel samen met andere motorrijders. De eerste pokerrun waren er al 180 inschrijvingen, de tweede pokerrun 230 en afgelopen jaar deden maar liefst 280 motorrijders mee. Een groot succes. Op naar de 400..

Van de alom bekende 1e zaterdag in februari dus over naar de 2e zaterdag van juni. Zet het nu al vast in je agenda voor de komende jaren.

 • Historie
 • Historie
 • Historie
 • Historie
 • Historie

Doel

Het steunen van een goed doel. Om mee te doen kost 5 euro pp. Men kan zich inschrijven bij alle clubs die in de organisatie zitten van deze pokerrun. De inschrijfgelden worden overgemaakt aan Stichting De Opkikker incl. gedeeltes van de dagopbrengst per motorclub. Tevens staat er bij elke club nog een collectebus voor de vrijwillige bijdrage.

Promoten van de motorsport. Tegenwoordig staan veel motorclubs negatief in de belangstelling. Alle clubs hebben op deze dag hun clubgebouw geopend voor nieuwsgierigen en willen langs deze weg laten zien dat het ook anders kan.

Het beoefenen van een gezamenlijke hobby. Samen met andere motorrijders genieten van een mooie toertocht. En daarom ook een betere band met andere motorclubs.

Spelregels

Inschrijving is mogelijk vanaf 09:00 uur bij alle organiserende clubs. Kosten zijn 5 euro per persoon, maar men mag natuurlijk per persoon vaker inschrijven. De opbrengsten zullen door de deelnemende clubs gedoneerd worden aan Stichting Opkikker. Deze stichting richt zich op gezinnen met een langdurig ziek kind.

Bij elke club ontvangt men een speelkaart in een dichte envelop. De finish is bij MC Motorhead. Hier worden de enveloppen geopend en wie de hoogste pokerkaart heeft kan een leuke prijs winnen. 

Een volledige ronde is ongeveer 230 km. Een vaste route is niet verplicht. Ook is het niet verplicht om alle clubs aan te doen. Men dingt mee naar de prijzen met minimaal 5 speelkaarten. Hoe meer kaarten des te hoger wordt de kans om iets te winnen. Men kan dus zelf bepalen hoe lang de ronde wordt.  Sluitingstijd is 17:00 uur.

Deelname aan de pokerrun is geheel voor eigen risico. Iedere deelnemer dient verzekerd te zijn. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade.

Het is een misverstand dat alleen in clubverband gereden mag worden. IEDEREEN mag meedoen, jong en oud, ongeacht motormerk. Iedereen welkom!!

Alle clubs hebben die dag hun clubgebouw geopend en verkopen versnaperingen, koffie, fris, hamburgertje, English breakfast etcetc. 

Historie

Adressen organiserende clubs

motorclubstraatpostcodecoordinatenwoonplaats
     
MC MotorheadAchteromschedijk 8e7903 TLN52° 43.579′ E6° 30.514′Hoogeveen
Roving SpiritKnappersveldweg 1a7776 PAN52° 37.215′ E6° 33.940′Slagharen
BikersClub MeppelHesselterweg 827942 GMN52° 42.440′ E6° 11.508′Meppel
NorthEastPolderBikersLeemringweg 208317 RDN52° 40.515′ E5° 52.863′Kraggenburg
MC GenemuidenHasselterdijk 13b8281 JNN52° 37.496′ E6° 03.074′Genemuiden
MC SchoonebeekDe Pallert 16 (d’Aole Kroeg)7761 BVN52° 39.757′ E6° 52.876′Schoonebeek
MC Black EagleKamerlingswijk OZ 97894 ASN52° 42.232′ E7° 02.537′Zwartemeer
CMA NL
Hessenweg 727771 RGN52° 34.170′ E6° 35.464′Hardenberg
MC De Zweef
De Vlotterbak
Bouwhuisweg 18
Wheermaten 15
7711 HL
8331 TL
N52° 34.533′ E6° 16.364′
N52° 46.646′ E6° 05.428′
Nieuwleusen
Steenwijk

Er kan gestart worden op elk van bovenstaande lokaties vanaf 09:00 uur op zaterdag 13 juni 2015. Er kan tot uiterlijk 17:00 uur gefinisht worden bij MC Motorhead in Hoogeveen. Deelnemers die na 17:00 uur aankomen dingen niet meer naar de prijzen. De uitslag wordt om 17:30 uur bekend gemaakt. Deze uitslag is bindend.

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren! Langdurig ziek zijn vraagt van iedereen heel veel doorzettingsvermogen en energie. Maar vooral voor een kind is dit zeer intensief. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames, de onzekerheid en het zien dat je vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden is zeer ingrijpend. Ook voor het gezin waarin het kind leeft heeft dit verregaande gevolgen. Ieder gezinslid spant zich extra in en moet daarvoor vaak andere bezigheden opofferen. Juist in zo’n situatie zijn kleine en grote lichtpunten erg belangrijk. Ze worden heel intensief beleefd en dragen voor een groot deel bij aan de mentale gesteldheid van kind en gezin. Daarom organiseert Stichting Opkikker 2.000 keer per jaar een onvergetelijke Opkikkerdag voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Ga hier naar de website van De Opkikker

 • Historie
 • Historie
 • Historie
 • Historie
 • Historie

Route Info

Historie

Hierboven zie je een voorbeeld van een mogelijke route. Een mooie route langs mooie natuurgebieden, een stukje Duitsland en langs mooie wegen. Een ieder mag de route rijden zoals hij zelf wenst. Met minimaal 5 opgehaalde kaarten ding je mee naar de prijzen. Maar nog belangrijker; voor de EER natuurlijk.

Hou je zelf wel aan de voorgeschreven snelheden want de boetes liegen er niet om tegenwoordig. En wat ook belangrijk is; het is een toerrit en geen racerit!

 • Historie
 • Historie
 • Historie

Camping en Ontbijt

Mocht de afterparty te gezellig zijn en jullie besluiten te overnachten, dan kan dit. MC Motorhead beschikt over genoeg ruimte om te kamperen. MC Motorhead zal jullie voor de volgende ochtend een gratis ontbijt aanbieden. Maar geef dit even aan de organisatie door dan weten ze hoeveel eieren er de volgende ochtend gekookt moet worden.

Historie
Historie

Pech onderweg

In geval van pech of andere problemen waardoor de motor niet meer bereden kan worden en opgehaald moet worden, kan de pechhulpdienst van de pokerrun de gestrande motorrijder of motor ophalen. De telefoonnummers staan op de inschrijfformulier. Bij de afgelopen 3 pokerruns is driemaal een verzoek gedaan om de motor op te halen. Een geweldig goeie service aldus de gestrande motorrijders.

Quotes

Mooie uitspraken tijdens of na de Pokerrun:

“Lekker rieden zo tussen de buien deur…”
“Perfecte organisatie mannen”
“Ja zekers volgend jaar doe ik weer mee”
“Ja het was wel een barre tocht, maar ik vind dat je het er voor over moet hebben voor die kinderen die een veel zwaardere tocht moeten doorstaan”
“Heb je wel een schone onderbroek meegenomen Andre want weet je wel bij wie je in het zijspan gaat?”
“Bedankt jongens voor een meer dan gezellige dag”
“Bij De Zweef in Nieuwleusen hebben ze een english breakfast”
“CMA heeft een intensief gesprek gehad de Grote Baas over de regen”
“Weer goed geregeld deur die mannen uit Hoogeveen”